MELDAL: En mann i 50-åra bosatt i Meldal kommune, er dømt til samfunnsstraff for både å ha spyttet på og slått en polititjenestemann. Dommen omfatter også et tilfelle der mannen har slått sin samboer to ganger i ansiktet med knyttet hånd.

Et tredje tiltalepunkt omfatter besittelse av en mindre mengde hasj.

Ble aggressiv

Foranledningen til det som skjedde tidlig i november i fjor, var at tiltalte selv ringte politiet og varslet om husbråk hjemme hos seg selv. Han oppga i samtale med politiet at han hadde utøvd vold mot samboeren.

Det var i tumultene som fulgte da to politibetjenter skulle snakke med de involverte for å få klarhet i hva som hadde skjedd, at tiltalte ble aggressiv. Han forsøkte blant annet å kaste en lysestake mot en av betjentene. Dette ble avverget med politimannens batong. Det er heller ikke tatt ut tiltale for denne handlingen.

Husker ikke

Politiet anså likevel tiltalte som aggressiv, og valgte å frakte ham til arresten i Trondheim. Det var da tiltalte ble plassert inn i politibilen han slengte hodet bakover i stor fart og traff politibetjenten ved den ene tinningen med voldsomt kraft, ifølge dommen. Legen konkluderte med hjernerystelse, som førte til sykemelding noen dager. Inne i bilen kom spyttklysa som traff den samme polititjenestemannen i halsen.

Mannen har ikke erkjent straffskyld for disse to tiltalepunktene fordi han var rusa på både alkohol og narkotika og påsto han ikke husket noe av det. Han er likevel dømt for dem. Det samme ble han for forholdet med vold mot samboeren.

58 dager

Retten har kommet fram til at han dømmes til 58 dagers samfunnsstraff, med en gjennomføringstid på 120 dager, subsidiært 60 dager i fengsel. Saksomkostninger er ikke idømt.