Som kjent har Sivilombudsmannen behandlet en klage fra foreninga «Gjølme i mitt hjerte», som mente at Klagenemnda for stedsnavnsaker konkluderte feil da den valgte å sette til side Orkdal kommunes vedtak om å kalle bygda Gjølme, mens Råbygda skulle være undernavn. Sivilombudsmannen ga klager medhold, og viste til at klagenemnda hadde tolket eller anvendt loven uriktig da den konkluderte med at bygda skulle hete Råbygda. Klagenemnda la blant annet til grunn at den mente at Gjølme-navnet ikke hadde lang nok tradisjon som stedsnavn.

Den 9. september kom svaret fra klagenemnda, som opprettholdt sitt vedtak om at bygda skal hete Råbygda.

– Vi har sendt svaret fra klagenemnda over til klageren, som er gitt en frist til 10. oktober med å komme med merknader til klagenemndas svar. Sivilombudsmannen vil derfor ikke foreta seg mer i saken før klager har svart, opplyser Øystein Nore Nyhus hos Sivilombudsmannen.

– Hva skjer etter den 10. oktober?

– Da vil Sivilombudsmannen se på og vurdere merknadene fra klageren, og videre se på hvorvidt klagenemnda har fulgt opp uttalelsen fra Sivilombudsmannen. Hva som så eventuelt skjer, er for tidlig å si noe om nå, sier Nyhus.