Til nå hard et vært slik at grunnskoleelever er blitt ilagt gebyr dersom de har mistet busskortet sitt.

Fylkesutvalget

Dette er en praksis Fremskrittspartiet i Skaun har reagert på, og saken ble tatt opp i kommunepartiets styremøte 7. september.

– Jeg tok det opp med Frps gruppeleder i fylkestinget, Morten Ellefsen, som besøkte lokallaget i Skaun denne kvelden. Han reagerte kjapt på min bekymring, forteller Roy Michelsen i Skaun Frp.

Ikke anledning

Noe av det som hadde fått Michelsen til å reagere, er at barn har opplevd at retten til skoleskyss er blitt inndratt som straff for at busskortet er brukt utenfor gyldig område eller tidsrom.

– I henhold til opplæringsloven er det ikke anledning til å frata skoleelevene retten til skoleskyss, og det er heller ikke anledning til å bøtelegge mindreårige i henhold til vergemålsparagrafen, sier Frps gruppeleder i fylkestinget, Harald Ellefsen.

Reglene endres

På bakgrunn av dette, sendte Ellefsen et spørsmål til fylkesrådmannen, og ba om svar i fylkesutvalget.

Svaret kom tirsdag denne uka. Fylkesrådmannens konklusjon er at reglene må endres.

– Etter initiativ fra Skaun Frp blir det nå gjort endringer i reglementet, slik at konsekvensene av tapa av kort ikke lenger blir straff i form av gebyr, men kun erstatning tilsvarende AtBs kostnader med å utstede nytt kort. For de yngste elevene gis det unntak fra erstatningsplikten, forteller en fornøyd Ellefsen.