Dag Atle Ofstad, leder i nominasjonskomiteen, bekrefter at Fagerholt er innstilt som toppkandidat foran valget neste høst. Lista blir endelig spikret på nominasjonsmøtet i slutten av november.

– Vi har ambisjoner om å vinne valget, og få Arne som ordfører. Det er på tide med et skifte i Orkdal nå, sier Ofstad.

– Meget motivert

Han sier Fagerholt, som er kulturleder i Orkdal kommune, ble utfordret fordi partiet ønsker fornyelse og nye tanker inn i organisasjonen.

Fagerholt har vært medlem av Ap siden 2001, og sier han nå er klart for å hive seg inn i kampen om ordførerklubba dersom partiet vil det.

– Jeg stiller opp dersom Orkdal Ap vil det, og dersom jeg kjenner at vi får til et partiprogram som jeg kan stille meg bak. Jeg har sagt ja, men prosessen er jo ikke ferdig før i nominasjonsmøtet, sier han.

– Hva fikk deg til å si ja?

– Jeg er et politisk engasjert menneske, og jeg er sosialdemokrat til ryggmargen. Hvis jeg er ønsket til å fronte Orkdal Ap og deres hjertesaker, så er jeg meget motivert for det, sier han.

Ledererfaring

– Hvordan ser du deg selv i rollen som Orkdals nye ordfører?

– Jeg har ledererfaring som jeg tror blir viktig. Jeg opplever at jeg mestrer å være leder for gode prosesser. Det blir en stor omveltning i livet, et radikalt veivalg. Derfor har jeg ikke stilt tidligere, sier Fagerholt.

– Men nå var tiden inne?

– Ja, dersom vi kommer fram til noe jeg føler jeg kan fronte.

Meningsmålinger har lovd godt for Ap i det siste, og Fagerholt mener partiet også har gode muligheter til å hevde seg lokalt.

– Jeg brenner for at Orkdal skal være et generøst, raust og inkluderende samfunn med plass for alle. Hele Orkdal skal med, sier han.