ORKDAL: E39 er foreslått med 107 mill. kroner på neste statsbudsjett. Prosjektet omfatter bygging av 10,5 kilometer veg, der 7,5 kilometer er ny veg fra Høgkjølen til Stokkhaugen, og er allerede ferdigstilt tunnel gjennom Harangshammeren.

10 meters bredde

Fra Stokkhaugen blir Fv 714, når E39-prosjektet er ferdigstilt, omklassifisert til europavei fram til eksisterende E39 ved Shell Bårdshaug. På samme måte blir strekningen Shell Bårdshaug og opp til Høgkjølen på eksisterende E39, omklassifisert til fylkesvei.

Nye E39 er utbygd med 10 meters bredde og forsterket midtoppmerking fra Harangen til Stokkhaugen, og med 8,5 meter bredde videre til Høgkjølen.

Anleggsarbeidene startet høsten 2012, og prosjektet ventes åpnet for trafikk i september 2015.

Planlegging langs Vinjefjorden

I tillegg til de foreslåtte midler i 2015 er det satt av 30 millioner kroner i statlige midler til refusjon til Sør-Trøndelag fylkeskommune.

I budsjettforslaget er det også satt av midler til planlegging av E39 Betna-Vinjeøra-Stormyra i Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag.

– Godt nytt

– Dette er godt nytt for videre framdrift av prosjektet, sier gruppeleder for Høyre i fylkestinget i Sør-Trøndelag, Torhild Aarbergsbotten.