HEMNE/ORKDAL: 4. oktober var Vinje kirke fylt til randen av både tilhørere og musikk, og hemnværingen John Hageskal sto og trippet smånervøst utenfor kirka. Hvordan ville responsen bli?

Her kan du høre smakebiter (klikk på linken under):

Nå vil Jim Reeves-ensemblet gjøre det i Orkdal kirke. Country-elskere kan sette av datoen 15. november.

Ble tidlig fullt

ST har tidligere omtalt at han fikk ideen etter å ha hørt en kompis av barnebarnet sitt synge hjemme i kjellerstua. Hageskal hørte øyeblikkelig stemmelikheten med sin egen store ungdomsfavoritt Jim Reeves. Dermed var frøet for en «Jim Reeves»-konsert sådd.

Joda, responsen ble overveldende. En god halvtime før konsertstart, var de ca 200 sitteplassene i kirka fylt.

Plass til 350

– Det er jo denne suksessen som er årsaken til at vi ønsker å kjøre konserten en gang til, sier Hageskal, som innrømmer at det tok noen dager før han var «neppå» igjen etter det som skjedde i Vinje kirke.

– Hvorfor Orkdal kirke?

– Det er for det første ei flott kirke med en meget god akustikk. Det er også naturlig å ta turen over Hemnkjølen nå når vi har hatt konserten én gang på denne siden. I tillegg trenger vi ikke legge skjul på at Orkdal har et stort omland med mulighet for mange tilhørere. Kapasiteten i Orkdal kirke er 350, forteller John Hageskal.

Alle de kjente

Publikum kan vente alle de kjente og kjære Jim Reeves-slagerne; «I love you because», «Welcome to my world», «Adios amigo» og «He’ll have to go» og mange flere.

Og de framføres av Lars Ingar Bøe Mølmen, som med nøytrale ører hørt utenfra, faktisk har den varmen i stemmen som var så karakteristisk for originalen.

Flott band

Bandet består av ingen ringere enn Kjell Karlsen på steelgitar, Lars Tore Vassli på gitar, Geir Ivar Steigedal på bass, Lars Kristian Bugten på trommer og Maciej Karpinski på tangenter. Kristine Kilvik og Stine Dalum utgjør den lokale utgaven av koret The Anita Kerr Singers, som var med på det berømte norgesbesøket i 1964 like før Jim Reeves’ bortgang.

– Vi håper orkdalinger og alle andre som liker Jim Reeves’ musikk setter av datoen 15. november. Han var en artist som betydde veldig mye for veldig mange, sier John Hageskal.