Onsdag morgen var de nye driverne av Buvik Kafe & Selskapsmat AS på plass i kafelokalene i Buvika for aller første gang.

Frank Skjevik (37) og Andreas Espnes (37) tar over livsverket til Terje og Idun Kvernberg. Ekteparet har drevet kafeen, som nå ligger i Trondos-bygget i Buvika, i 23 år. Skjevik og Espnes tar også over restaurant Mando i Kiwi-bygget like ved, og også cateringvirksomheten til selskapet.

– Vi vil fortsette det de har bygd opp og lyktes med. Det blir ikke noen store sprell. Vi vil holde ved like og gjøre ting bedre, sier Andreas Espnes. Noen små justeringer og forandringer vil det nok bli etter hvert, men at det blir både klubb og kjøttkaker på menyen ved Buvik kafe kan de love.

– Det blir heimelaga husmannskost og tradisjonskost. Det er trivelig å drive kafé. Der møtes unge og gamle, barnefamilier og pensjonister. Hele samfunnet. Det blir trivelig stemning, sier Frank Skjevik.

– De vil ta et steg videre, og det ser vi fram til, vi også, sier Terje Kvernberg.

Frank Skjevik er opprinnelig skauning, men bor i Trolla i Trondheim. Han er utdanna kokk og har gått forpleiningssjef- og bedriftslederlinja ved Oslo kokk- og stuertskole. De siste 16 åra har han jobba på Hurtigruten, først som kokk og siden som lagerforvalter (stuert). Han er derfor vant til store forhold med 600 gjester og mannskap som skal ha tre måltider om dagen.

– Det var på tide å komme seg på land, sier Skjevik.

Andreas Espnes har nettopp flytta inn i Snøfulgllia i Buvika. Han har jobba som kokk i en mannsalder. Han har drevet restaurant 5 bord i Trondheim i sju år og driver fortsatt Kontrast catering. Nå er gourmetkokken forsynt av «fine dining».

– Det er artig å møte folk på en annen måte og lage god og heimelaga mat som folk har et forhold til, sier Espnes.

Buvik kafe & selskapsmat har 20 ansatte og er dermed en av de aller største private bedriftene i Skaun. De vil få en omsetning på 14 millioner kroner i år og hadde et driftsresultat på 1,3 millioner i fjor.

De to nye sjefene på Buvik Kafe ser det som en stor fordel å ta over en bedrift som allerede er etablert og driver godt.

– Buvika og Skaun vokser, og vi vil være med på veksten videre, sier Skjevik og Espnes. Noe av det første de går løs på er å utvide kafelokalet. Kafeen tar over de tomme lokalene etter gavebutikken Mitt skattekammer. Kafelokalet blir nesten dobla, og det gir også rom for møter og lukka selskaper.

De første 14 dagene vil de to nykommerne bruke til å bli kjent med de ansatte og lære seg hvordan utstyret og alt fungerer. 1. november skjer den formelle overtakelsen, og da er det de som styrer butikken.

– Dette tror jeg går kjempegodt. Det er alltid litt vemodig å avslutte, men vi må tenke videre. Det er godt at nye ungdommer tar over, sier Idun Kvernberg.