Hun innrømmer at det er med en litt rar følelse å stille ut på hjemmebane etter å ha vært bosatt på Fagernes i Valdres siden 1996.

– Med bildene til Liv, flytter høsten inn i galleriet, sier Magnhild Rølvåg som driver Galleri Hammerdalen 24 i Buvika sammen med mannen Knut Eerik Halvorsen.

Natur

For det er mye natur i bildene Liv Rygh stiller ut i Hammerdalen. Her er naturen bokstavelig talt festet til lerretet gjennom trykkteknikken monotypi. Utgangspunktet for bildene er blader, greiner og kvister hun henter inn fra naturen og plasserer på ei plate, fargelegger for så å trykke.

Noen bilder er preget av naturen om vinteren. Midtvinters får bildene andre uttrykk når hun lengter som mest etter lyset. Om våren er det vårens farger og inntrykk som utspiller seg i bildene hennes. Om sommeren er fargene enda friere og klarere. Akkurat nå er det høsten som slår til med all sin skjønnhet.

Liv Rygh, som er født og oppvokst i Skaun, var ofte på besøk hos besteforeldrene i Buvika. I så måte er hun i dobbel forstand på hjemmebane når hun åpner utstilling i Buvika søndag 19. oktober.