Mens det politiske flertallet så langt ikke ønsker Biltema på Laksøra, er folket av en annen mening. 29. oktober skal kommunestyret vedta nye bestemmelser for hvilke bedrifter som kan få etablere seg på Laksøra og Beitøra. Det skjer i forbindelse med sluttbehandlingen av kommuneplanens arealdel.

Politisk nei

Når planen har vært behandlet i kommunestyret tidligere, har det politiske flertallet gått inn for bestemmelser som i realiteten betyr et nei til aktører som Biltema. Begrunnelser har vært at man har ønsket å styrke sentrum, og derfor styre slike virksomheter innenfor den såkalte røde streken.

Tidligere denne uka ble rådmannens forslag til bestemmelser for Laksøra og Beitøra offentliggjort. Der åpnes det for at forretninger som Plantasjen og Biltema skal kunne etablere seg på dette området.

Støtte til rådmannen

På STs Facebook-side har det kommet mange reaksjoner på denne saken. Så å si alle som har kommet med kommentarer, er enige med rådmannen i at aktører som Biltema må få bygge på Laksøra.

Her er noen eksempler på hva folk mener:

* «Skal Orkanger utvikle seg som by, kan en ikke drive å si nei til aktører som ønsker å etablere seg på Orkanger, spesielt ikke kundemagneter som Biltema!!»

* «Høres riktig bra ut dette der vil jeg si.»

* «Vi må si velkommen til slike aktører! Hadde området vært grøntareal eller åker, hadde det vært noe annet. Men det er vel ikke det?»

* «Det er fornuftig å bruke dette arealet til dette.»

* «Utmerket tomt for plasskrevende forretninger.»

* «Selvsagt er det riktig. Vi må få hit dem som vil satse på Orkanger, uten å legge hinder i veien. Er vel viktigere å få arbeidsplasser, og penger i kommunekassa!»

* «Ja. Vi har et ansvar som regionsenter.»