– Vi vil prøve å få til fadderfamilier for de tre unge somaliske mennene som kommer over helga, sier Anne Mari Svinsaas, leder for Meldal frivilligsentral. Forslaget var det viktigste som kom ut av idedugnaden med 7-8 deltakere de hadde i forrige uke.

De som kommer er somaliske menn i 20-årsalderen. De kjente ikke hverandre før de møttes på flyktningmottaket i Sunndal og skal bo i bofelleskap på Løkken.

– De har ingen og er aleine i verden. Vi tenker at de kan ha hver sin fadderfamilie, som kanskje kan be dem på middag, ta dem med på turer eller gå på kino eller konsert. Vi kaller det fadderfamilier, det er ikke flyktningguider i tradisjonell forstand, sier Svinsaas.

– Det høres krevende ut?

– Ja, det er det nok også, men også givende, tror jeg. De vil ikke få en ny sønn som er der hele tida. Men fadderfamilien kan være et fristed der en del av fritida kan tilbringes.

– Hvem kan bli fadderfamilie?

– Det stilles ikke anna krav enn at de er åpne for nye mennesker, og at de er litt aktive. Vi håper noen er åpne og interesserte nok til å prøve dette. Det er ikke noen livstidsavtale, men noe nytt som kan gjøre starten lettere for disse tre guttene. Hvis noen kan tenke seg det, så kan de ringe til meg, sier Anne Mari Svinsaas.