Den gamle balløkka ved Laugen i Eggkleiva har vært gjengrodd og ute av bruk, men nå har Eggkleiva velforening satt i gang med dugnad og vil ta den i bruk igjen.

– Vi har samla folk til dugnad en kveld i uka. Frivillige har stilt opp med maskiner, traktorer, river og sager. Eggkleiva velforening har hver kveld stått for servering av kaffe og noe å bite i. Frivillige har til og med stilt opp på lørdager og søndager av seg selv. Folk har virkelig lagt seg i selen for å få til en ny samlingsplass nede ved vakre Laugen, forteller nyvalgt styremedlem Anne Britt Bekkavik i en e-post til redaksjonen. Hun står i spissen for dugnadsarbeidet.

Bekkavik håper balløkka skal bli den nye møteplassen i bygda, der barn kan leke, ungdom møtes og voksne kan sette seg ned og ta en prat. Kanskje kan de feire både sankthans og pinse der. Å gjøre ferdig gjerdet rundt plassen, bygge lavvo og grillplass, få flere leikestativ, disser, benker og målnett er blant det som står på arbeidsplanen.

Velforeninga har søkt penger fra flere aktører og fikk nylig innvilga 15 000 kroner fra Skaun kommune til dette nærmiljøanlegget.

– Takket være Skaun kommune og Børsa sanitetsforening har vi litt penger til å komme i gang, skriver Bekkavik. Eggkleiva velforening vil gjerne ha flere medlemmer, og de trenger enda mer økonomisk støtte til arbeidet med balløkka.

– Vi håper at Eggkleiva fortsatt skal være en fin plass å vokse opp, og en god plass å eldes, og at dette kan bli et nytt møtested, sier Bekkavik.

Frivillige har stilt opp med maskiner og traktorer.Foto: Privat
Stor innsats på dugnad. Foto: Privat