Høsten 2012 begynte Alf Inge Wang fra Buvika sammen med selskapet Kahoot! å teste ut spillet «Kahoot!» i undervisningssammenheng på NTNU i Trondheim. I september i fjor ble det tilgjengelig på verdensbasis. Og nå bruker 10 millioner mennesker verden over det sosiale læringsspillet.

– I starten ble vi overrasket over i hvor stor grad det tok av, men etter hvert har vi vel blitt litt mer vant til at det bare blir flere og flere som bruker spillet, sier Wang til adressa.no.

Den spillbaserte plattformen for utdanning består av tre spillmoduser: Quiz, Discussion og Survey. En quiz, discussion eller survey heter en «Kahoot!», og det ligger i dag omtrent 500 000 ferdige spill i basen.

«Kahoot!» brukes som et pedagogisk verktøy og plattform. Formålet er å aktivisere hele eleven og skape meningsfylte opplevelser rundt læring.

Quiz-moduset er basert på forskning og ideer fra Alf Inge Wang, mens den tekniske plattformen er basert på arbeid av Morten Versvik som mastergradsstudent hos Wang.

I februar i år vant 44-åringen prisen for Årets teknologibragd, som ble delt ut i den tradisjonsrike speilsalen på Grand Hotel i Oslo. Og i forrige uke vant spillet «Webdagenes pris for digital tjeneste som forandrer verden».

Det er på det amerikanske markedet at «Kahoot!» gjør det best. Der er spillet godt integrert i skolesystemet, både på barne- og ungdomsskolen.

– Den største drømmen er å bidra til at skolesektoren blir mer engasjerende. Blant annet sliter mange gutter i skolen, de synes det er kjedelig og holder seg hjemme. Hvis vi kan fange opp noen av dem, så hadde det vært utrolig stilig, sier Wang til adressa.no.

Wang og co teller nå 15 årsverk. De ansatte befinner seg hovedsakelig i Oslo og London. Et team er på Filippinene, og i tillegg jobber det folk for selskapet i USA og Frankrike.

PS! En app er en fellesbetegnelse for en funksjonalitet beregnet for å fungere på smart-telefoner og nettbrett. En app kan være alt fra en ordboktjeneste, en funksjonalitet for å kjøpe, laste ned og lese e-bøker, funksjonalitet for å spille spill, eller kjøpe billetter til buss og tog etc.

Apper installeres fra AppStore (iPad og iPhone), Google Play Store (Android-brett og -telefoner) og Microsoft App Store (Brett og smart-telefoner basert på Windows).