Skaun kommune vil utsette den rådgivende folkeeavstemning om målform på Jåren-Råbygda oppvekstsenter med ei uke. Den skulle opprinnelig ha vært holdt mandag 17. november, men ny dato er fastsatt til mandag 24. november. Det opplyser lederen ved servicekontoret i Skaun, Gunnhild Landrø.

– Det er beklagelig. Da vi planla folkeavstemminga, tenkte vi at vi hadde god tid. Men vi hadde ikke tatt høyde for at det tok flere uker å få ut manntallet fra Skatt Midt, til tross for purring, sier Landrø.

Manntallet skulle vært lagt ut til offentlig ettersyn i uke 40, altså 29. september, men først på ettermiddagen onsdag 22. oktober fikk Skaun kommune manntallet i hus. Manntallet skal ligge i tre uker til offentlig ettersyn, men kommunen planlegger å starte opp forhåndsstemminga allerede uka etter at manntallet er lagt ut.

– Kan dere sette i gang forhåndsstemminga før manntallet er godkjent?

– Det sjekker vi ut, sier Landrø, som sier den endelige tidsplanen blir annonsert på lørdag.

– Tidsplanen blir utsatt med ei uke. Men det er ikke dramatisk, vi har fremdeles god tid til å få behandla saken i kommunestyret 11. desember som planlagt, sier Landrø.

Her er den nye tidsplanen:

¤ Manntallet legges ut til offentlig ettersyn i uke 44, altså mandag 27. oktober. Det vil være tilgjengelig både på Skaun rådhus, på Coop Skaun på Venn og på Jåren-Råbygda oppvekstsenter.

¤ Forhåndsstemming starter i uke 45, altså mandag 3. november på Skaun rådhus.

¤ Folkeavstemning på Jåren-Råbygda oppvekstsenter 24. november.

¤ Kommunestyret behandler resultatet av den rådgivende folkeavstemninga 11. desember.

Les mer om målavstemninga i torsdagens papiravis og e-avis