Hadde man sagt til Ysland for halvannet år siden at han skulle være én av de 65 deltakerne i norgescupen i klatring høsten 2014, ville han antakelig ledd godt.

Den eneste klatreerfaringa han hadde inntil i fjor høst, var fra litt prøving under en konfirmasjonsleir. Men det var nettopp denne konfirmasjonsleiren som skulle bli utslagsgivende for Yslands senere satsing i klatreveggene.

– Like før åpninga av Klatrehallen i fjor, ble jeg kontakta av han som var instruktør på konfirmasjonsleiren. Han ba meg komme til Klatrehallen og prøve, forteller Håkon Ysland.

Slik ble interessen tent. Ysland meldte seg på det første brattkortkurset som ble arrangert i den flunkende nye klatrehallen, og det siste året har han konkurrert flere steder.

Ikke finale

Da ST møtte ham lørdag, visste han ikke hvilken plassering han ville få.

– Men jeg kommer ikke til finalen.

– Er du fornøyd?

– Tja. Jeg har ikke fått klatra så mye i det siste, for jeg har begynt på skole på Frøya. Før var jeg i hallen mange kvelder i uka. Nå blir det bare i helgene. Så ut fra det er jeg greit fornøyd.

– Hva er det som fascinerer deg med denne sporten?

– Det gir et skikkelig kick. Man henger 15 meter over bakken, og vet at man kan falle ned. Klatringa gir meg mestringsfølelse.

Les mer om norgescupen i ST tirsdag.