Med 24 mot 11 stemmer har kommunestyret vedtatt et forslag som stiller langt strengere krav til hvem som kan etablere seg på Laksøra enn det som var forslaget fra formannskapet.

Det var fremmet totalt fire forslag, og av disse var det Orkdalslistas Solveig Nærup Sandviks forslag som fikk flertall. Blant dem som støttet Sandviks forslag, var hennes partikolleger Berit Westrum Johansen og Khadija Ali.

Ifølge vedtaket vil følgende være tillatt på Laksøra/Beitøra:

«Lettere industri, håndverk, verksted, lager, bensinstasjon/vegserviceanlegg, transportvirksomhet, kontor til egen virksomhet og forretninger for plasskrevende varer som biler, motorkjøretøy, båter, landbruksmaskiner, trelast og andre større byggevarer, samt forretninger med hovedsakelig bilrelaterte varer.»

Det betyr at aktører som Plantasjen, Skeidar og Jysk må holde seg på østsiden av Orkla. Når det gjelder Biltema, vil de kunne etablere seg på Laksøra dersom minimum halvparten av forretningens sortiment er bilrelaterte varer.

Tina Øyås og Oddvar Kjøren brøt med partiet sitt (Ap), og stemte for bestemmelser som ville ha åpnet for blant andre Biltema og Jysk.