I kveld, tirsdag 31. oktober, er det tid for Halloween-feiring igjen. Barn kommer på døra og tigger om godteri.

Halloween er det engelske navnet på allehelgensaften, den katolske minnefesten for helgener og martyrer/helgener som ikke har egen dag i kalenderen. Ifølge keltisk tradisjon feires halloween på kvelden den 31. oktober.

Halloween har sin opprinnelse i en pavelig bulle fra 749, ført til USA på 1600-tallet av engelske immigranter, dog ifølge wikipedia med elementer fra andre lands emigranter.

Hva synes du om denne skikken? La ungene holde på Den burde vært avviklet for lenge siden Jeg er likegyldig Jeg synes dette er kjempeartig Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Hva synes du om denne skikken? La ungene holde på 38% Den burde vært avviklet for lenge siden 38% Jeg er likegyldig 10% Jeg synes dette er kjempeartig 14% Du har allerede stemt 154 stemmer

Halloween har på 1900-tallet særlig blitt markert i USA der utkledde barn går fra hus til hus og tigger godteri med ordene «trick or treat». Rundt millenniumskiftet begynte også feiring av Halloween å bli utbredt i Norge, etter påvirkning fra nettopp amerikansk massekultur.

Den amerikanske tradisjonen «trick or treat», det vil si velg mellom å få en rampestrek eller å gi en godbit, har en norsk oversettelse i «knask eller knep».

Nordmenn vil i år bruke opp mot 300 millioner kroner i forbindelse med Halloween.