NM i kroppsbygging og fitness 2014 ble lørdag 4. oktober arrangert i Oslo konserthus. Her deltok Thomas Hjelde Thoresen (28) fra Skaun.

28-åringen, som nå er bosatt i Børsa, ble utropt som sølvvinner i klassen CBB-175cm, etter at han hadde fått lik poengsum som utøveren som ble utropt som vinner.

Men: I og med at Thoresen vant symmetrirunden, som teller mer enn friposeringsrunden, var det i realiteten han som vant gullet.

Thoresen skrev i kjølvannet av mesterskapet en e-post til Norges Kroppsbygger- og Fitnessforbund (NKF) for å få oppklart dette. Og etter en gjennomgang fant de ut at det var gjort feil.

«NKF beklager sterkt det som har skjedd, og gratulerer deg som norgesmester i din klasse. Vi skal finne ut hvordan vi kan bytte pokalene og medaljene, og gi beskjed», stod det i svaret.

– Det er jo selvfølgelig kjedelig, for det hadde vært utrolig gøy å motta tittelen og pokalen på scenen. Det hadde blitt en litt annen kveld den dagen, for å si det sånn, sier Thoresen til nettstedet iform.no.

Skauningen trener nå for Nordisk mesterskap i fitness på Island 1. november.

– Jeg er i bedre form enn til NM, og poseringene sitter mye bedre, så jeg er veldig innstilt på å få vist frem den beste versjonen av meg selv som har stått på senen inntil nå, sier han til nettstedet.

Thoresen trener ved Kaliber Gym. 15 utøvere fra Norge drar til Island, hvor av seks fra trondheimsklubben Kaliber.