I budsjettforslaget fra rådmannen vises det til svikt i inntekter på grunn av stor nedgang i folketallet de siste to-tre åra. Det er også stor svikt når det gjelder salg av kraft med en nedgang fra 15,6 millioner i 2011 til 8,7 millioner som ligger i budsjettet i 2015. Dette innebærer langt mindre albuerom for kommunen.

Nedgang i elevtall

Samtidig som inntektene går ned, er det store behov når det gjelder restaurering av bygg innenfor pleie og omsorg, skriver rådmann Birger Hellan i sin lederartikkel i Rennebunytt.

Det er behov som ikke kan vente for lenge, og som det må finnes en avklaring på.

Rådmannen viser ellers til stor nedgang i elevtallet i kommunen. Noe som vil åpne for nok en gjennomgang av skolestrukturen i kommunen. Etter forrige runde ble Nerskogen skole lagt ned inneværende skoleår.

Sparetiltak

Av sparetiltak foreslår rådmannen at leder- og administrasjonsstillinger som blir ledige, må vurderes å dras inn.

Restaureringa av samfunnshuset og Rennebuhallen er allerede godt i gang med ei kostnadsramme på 17,1 millioner kroner. Ellers er det behov for å bygge ut mobil- og bredbåndnettet, utvide Trondskogen boligfelt, ruste opp veier og kjøpe næringsarealer.

Muligheter med E6

Rådmannen skisserer ellers mulighetene Rennebu kommune står overfor når det gjelder ny E6 gjennom kommunen og ikke minst det påstartede arbeidet med ny kommunereform som Rennebu kommune er i gang med å diskutere i disse dager.