OSLO/HEMNE: Olav Magnus Stamnestrø – som gjerne kan få tittelen «Mr KIL/Hemne», har tilbrakt helga i Oslo for å overvære cupfinalen søndag. Og med garanti for at en av dem som har hatt den grønn-hvite drakten på seg ville få statusen cupmester.

Vegards far som sidemann

– Dette var kjempestas! Når to tidligere KIL/Hemne-spillere; Vegard Forren på Molde og Ardian Gashi på Odd, markerer seg så sterkt, er det lov å være stolt hemnværing og tilhøre en klubb som KIL/Hemne, sier Stamnestrø, som selv kan se tilbake på mange, mange år som spiller, trener og en fotballens alt mulig-mann i klubben.

Og det var ikke hvem som helst som satt ved siden av ham på Ullevaal heller. Arild Forren er nemlig far til cupmester – og seriemester – Vegard Forren.

– Jeg er stolt og glad på Vegards vegne, og ikke minst for at Vegard og de tidligere KIL/Hemne-gutta setter Hemne og KIL/Hemne enda mer på kartet, sier Arild Forren.

Møtte Gashi

Stamnestrø og Øivind Belsvik, en annen frontfigur i KIL/Hemne, fikk også en times «mimrestund» med Ardian Gashi i helga.

– Øivind hadde med seg en god del gamle avisutklipp han viste til Ardian, og det var virkelig artig å møte ham igjen. Det er lenge siden sist, sier han.

Stamnestrø føler sesongen 2014 får en veldig bra oppsummering når det gjelder spillere som KIL/Hemne har fostret:

– Vi har fått en cupmester i Vegard og cupsølv til Ardian. Så har vi i tillegg også seriegull til Vegard, seriesølv til Pål André Helland på Rosenborg og seriebronse til Ardian. Det er helt eventyrlig, sier han.

Molde og Stamnestrø

Det hører også med til historien at han selv har en «indirekte» link til Molde. Sønnen Magnus Stamnestrø gikk nemlig til Molde for fire år siden (spiller nå for Kristiansund). Magnus har til sammen fem landskamper for Norges G19- og U21-landslag. Og det er nok masse fotballtalent i slekta: Ørjan Valstrand, barnebarnet til Stamnestrøs bror, har også tilbrakt tre år i romsdalshovedstaden.

PS: Vegard Forren var nok den spilleren som jublet aller mest etter cupfinaleseieren. Det så alle som så cupfinalen – enten på Ullevaal eller på TV. Vi sier ikke mer!