Den ene av dem er Knut Even Wormdal, mens den andre er Trude Tevik Gulbrandsen. Torsdag kveld velger Orkdal Arbeiderparti hvem de vil ha som sin ordførerkandidat.

Arne Fagerholt trakk seg sist torsdag, da det var medlemsmøte om neste periodes partiprogram i Orkdal. Fagerholt har vært nominasjonskomiteens forslag til partiets ordførerkandidat.

Gulbrandsen er foreslått av Orkland arbeiderlag, mens Orkanger arbeidersamfunn ønsker Knut Even Wormdal på topp.

Veteran

Wormdal er en veteran i kommunepolitikken i Orkdal. 62-åringen er inne i sin femte periode som kommunestyrerepresentant. Han trekker fram helse og omsorg som viktige områder:

– Mitt fokus vil være å følge det programmet som er vedtatt i Orkdal Arbeiderparti, der vi har sterkt fokus på omsorg og helse. Jeg er også veldig opptatt av det regionale perspektivet, både når det gjelder kommunereformen, trafikale løsninger og næringsutvikling.

«Hele Orkdal»

Trude Tevik Gulbrandsen (42) er et langt mer ubeskrevet blad i orkdalspolitikken. Tobarnsmora flyttet til Svorkmo i 2008, og ble leder i Orkdal Arbeiderparti tidligere i år. På spørsmål om hva som blir viktig for henne dersom hun blir ordfører, viser hun til partiprogrammet, og legger til:

– Jeg har lyst til å få hele Orkdal til å jobbe sammen. Jeg er så glad i Orkdal, og vil at kommunen skal være et godt sted å bo og vokse opp i.