Natt til torsdag klokka 04.30 ble daglig leder ved Coop-butikken på Venn i Skaun, Trond Jacobsen, oppringt av alarmselskapet med følgende beskjed: Alarmen er utløst i butikken.

– Jeg ringte en av våre ansatte som bor i nærheten. Hun kjørte nedover og oppdaget at tyver hadde vært inne i lokalet, men at det nå var tomt, forteller han.

Jacobsen kastet seg selv i bilen og kjørte til arbeidsplassen.

Men før dette, hadde et avisbud, som også bor ved butikken, hørt alarmen. Han hadde kjørt ned for å se hva det var. Da han kom fram, ble tydeligvis tyven skremt, kastet seg i bilen og kjørte i stor fart i retning Ånøya.

– Avisbudet rakk ikke å se om det var én eller flere personer med i bilen. Han fikk heller ikke med seg hvilken type bil som ble brukt, forteller butikksjefen.

– Avisbudet vurderte å kjøre etter tyven, men ombestemte seg da han så hvor fort bilen kjørte vekk fra stedet, legger han til.

Tyven hadde tatt seg inn ved å bruke et brekkjern på hoveddøra. Brekkjernet var tydeligvis også brukt for å åpne det låste røykskapet. Det har han imidlertid ikke lyktes med.

– Ingenting er stjålet, takket være avisbudet, sier Jacobsen, som ringte politiet raskt etter at han selv kom til butikken tidlig torsdag morgen.

– Politiet kom klokka 07.30 og foretok åstedsundersøkelse og opprettet sak, sier han.

Trond Jacobsen, daglig leder ved Coop-butikken på Venn i Skaun, ble i natt oppringt av alarmselskapet. Tyven hadde forsøkt å åpne røykskapet, uten hell. Foto: Anders Aa. Morken