Åsmund Henden fra Heimdal leverer aviser i området rundt Venn i Skaun. Natt til torsdag var han som vanlig i gang med arbeidet da han plutselig hørte en alarm.

– Jeg leverte akkurat da avis overfor Venn oppvekstsenter ved kirka. Jeg trodde først alarmen skyldtes innbrudd på skolen, forklarer han.

Avisbudet rygget ut på veien for å kjøre ned til skoleområdet. Da så han en bil som hastet vekk fra parkeringsplassen ved butikken, kun et steinkast fra skolen. Den eller de som hadde tatt seg inn i butikken ved å bryte opp døra med et brekkjern, ble tydeligvis skremt av at det var folk i nærheten.

– Bilen kjørte i retning Ånøya, forteller Henden.

– Så du om det var én eller flere personer i bilen?

– Nei!

– Så du hvilken bil det var?

– Nei! Bilen hadde kommet så langt opp i bakken at jeg kun så baklysene.

– Hva gjorde du?

– Jeg forsøkte først å kjøre etter. Men det var så glatt at jeg ga opp etter få hundre meter. Bilen med tyven eller tyvene hadde da allerede forsvunnet over bakketoppen, sier han.

Henden kjørte deretter ned til butikken. Her så han at døra var brutt opp. Han ringte politiet og forklarte hva han hadde opplevd.

– Ingenting er stjålet, takket være avisbudet, sier TrondJacobsen, daglig leder ved butikken på Venn.

Politiet kom torsdag morgen klokka 07.30 og foretok åstedsundersøkelse og opprettet sak.

- Vi har foretatt tekniske undersøkelser. Vi vet foreløpig ikke hvem som tok seg inn i butikken. Politiet er interessert i tips i saken, sier Skaun-lensmann Tor Kristian Haugan.