Trondhjems Turistforening (TT) har akkurat sluppet boka «56 turer i Trollheimen», som er ei brukervennlig «oppskriftsbok» for hvordan du gjennomfører turer av ulik vanskelighetsgrad.

Boka blir sendt ut til alle TTs medlemmer, og er ellers for salg for andre interesserte.

Få ut flere

– Målet er å inspirere flere til å komme seg ut på tur. Det er stigende interesse for turer i fjellet. Det ser vi både på vekst i medlemstallet vårt, og på rekordbesøk på hyttene, sier redaktør Asgeir Våg.

Hvert år utgir TT ei ny bok, og i år er det Trollheimen som er viet oppmerksomhet. I forordet står det:

«Få fjellområder er omspunnet med mer mystikk og har større tiltrekningskraft på fjellvandrere enn Trollheimen. Her kan du vandre på rødmerkede stier mellom eventyrhytter og bestige sagnomsuste fjelltopper med utsikt så langt øyet rekker».

Furukjempene

46 bidragsytere har sørget for tekst og bilder til boka. I tillegg til beskrivelser, kart og bilder fra ulike turmål, inneholder boka en del artikler om temaer knyttet til området. Blant annet har Morten Gåsvand skrevet om furukjempene, og vi kan lese om bjørnejakt i Trollheimen.

– Vi har også tatt med en tur som går Trollheimen rundt på sykkel, det er litt annerledes enn hva vi bruker å ha i bøkene våre, sier Våg.

TT har en app som heter «UT-appen» og nettsida ut.no med turforslag og beskrivelser.