SNILLFJORD/HEMNE: Da Pauline Forren og Trine Wuttudal fra Snillfjord hadde tidenes første releaseparty for en CD i Snillfjord i fjor vår, annonserte de at 20 prosent av inntektene fra salget skulle gå til Vanntanken. De to gikk da i tiendeklassen, og kjørte prosjektet gjennom elevbedriften Powerine.

Mange får reint vann

Vanntanken er et tiltak som er realisert gjennom foreninga Humor og Galskap i Hemne, og som er en «innsamlingsaksjon» for å bygge brønner for de som trenger det i Afrika. Vanntanken hadde først et samarbeid med Care for å gjennomføre brønnprosjekter i Mali, men på grunn av uroligheter i landet i 2012 og 2013, ble det i stedet inngått samarbeid med Plan Norge om å samle inn penger til lignende prosjekt i Sierra Leone.

Vanntanken har samlet inn nærmere 1,9 mill. livsviktige kroner, ifølge en info-brosjyre som nylig er distribuert til husstander i Hemne. Mali har fått 17 brønner, noe som har gitt reint vann til ca 20 000 mennesker. I Sierra Leone vil ca 100 000 personer i 40 lokalsamfunn få reint vann fra 20 nye brønner gjennom et prosjekt som strekker seg over tre år. Så langt har Vanntanken finanisert 660 000 kroner til et prosjekt med en kostnadsramme på ca 2 mill. kroner.

CD-prosjektet til Pauline Forren og Trine Wuttudal gikk ut på å gi ut en CD med artister fra eller med tilknytning til Snillfjord. Det ble altså en salgssuksess.

Her kan du gi

Alle som ønsker å støtte Vanntanken med penger, enten som engangsbeløp eller fast kontotrekk, kan overføre penger til konto

4312.12.02965

Det er også mulig å gi penger ved å putte pantelapper fra flasker i Vanntankens panterør, som finnes i kolonialforretninger i Hemne. Det er også opprettet en slik mulighet til å gi penger gjennom Grasrotandelen. Videre kan du på Frivilligsentralen i Hemne få kjøpt julekort og gavekort til samme formål.

Vanntanken er garantist for at pengene går uavkortet til formålet.

Også Skaun og Skatval

Også Skaun og Skatval har etablert sine egne Vanntanken-prosjekt. Målet er enda flere.

I tillegg til CD-prosjektet til Forren/Wuttudal, er det kommet inn 6000 kroner fra Røstkvervet 4H på Hellandsjøen i 2013, og 2500 kroner for inneværende år.

Mottoet til Vanntanken er: «Vi ser at det nytter», og har derfor en vannkran der vannet renner oppover som sin symbolske logo.