Det brukes for mye penger på skole i Rindal kommune. Dette har formannskapet sett på, i forkant av mandagens budsjettmøte for 2015 i kommunestyret.

I klartekst har det blitt sett på følgende: Legge ned Øvre Rindal skole og flytte de 30 elevene derfra til Rindal skole.

Prosessen skisserte et høringsdokument ferdig i januar og ta en endelig avgjørelse i saken før påska neste år. Da ville man hatt tid til å effektuere en eventuell nedleggelse til skolestart høsten 2015.

I kommunestyremøtet foreslo imidlertid Arbeiderpartiet at både høringsdokumentet og høringsfristen krever lenger tid, og at saken behandles først i junimøtet 2015.

– Forslaget fikk 16 stemmer mot én stemme (H). Dermed utelukker dette muligheten for at Øvre Rindal skole legges ned allerede neste år, sier ordfører Ola T. Heggem (Sp).

Samtidig ble det vedtatt i møtet at kommunen skal spare én million kroner på skole i 2015 og to millioner i 2016 og åra framover, sammenlignet med dagens drift.

– I 2015 bruker vi mye av fondene for å komme i balanse. Vi må bruke mellom fire og fem millioner kroner av disposisjonsfondet og litt av næringsfondet for å få kommunebudsjettet i hop, og det går ikke i lengden, fastslår Heggem.