HEMNE: – Det skal gjennomføres flere innbyggerundersøkelser om kommunereformen, og disse blir gjennomført av byrå som trolig ringer fra skjult nummer. Derfor er det viktig at flest mulig svarer, slik at vi får et best mulig beslutningsgrunnlag for de valg vi skal ta i tida framover, sier Hemne-ordfører Ståle Vaag.

God tone på kysten

Han har nettopp gjennomført møte nummer to med tanke på en mulig realisering av det såkalte kystkommunealternativet, som var Vaags initiativ.

I tillegg til Hemne består de involverte kommunene Snillfjord, Hitra, Frøya, Aure, Smøla og Halsa, med andre ord en blanding av kommuner fra Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal.

– Vi møttes første gang i oktober, og i går (mandag) tok vi opp tråden som en oppfølging av det første møtet. Vi har ingen konklusjoner, men tonen disse sju kommunene imellom er god og ingen har signalisert at de ikke ønsker å bli med videre, sier Vaag.

Les mer

Mer om kommunereformen og veien videre i STs papirutgave/e-avis onsdag. Blant annet skal Hemne delta i et møte 6. januar, der enda en ny konstellasjon skal diskuteres.