HOB Verkstedsenter AS i Hemne kan ha skapt ny trend når de valgte å gi prispengene til et veldedig formål. Bedriften fikk prisen for både sin virksomhet og allsidighet.

– Vi kunne tatt oss en «storfest», men etter å ha diskutert med ansatte, valgte vi i stedet å gi pengene til Vanntanken. Det er et godt formål. Tidligere har vi sponset diverse idrettslag, men vi har faktisk aldri tenkt på å gi bidrag til Vanntanken før, sier daglig leder Tor Erik Wingan.

– Jeg må bare si tusen takk. Dette var en veldig flott gave. Dersom man er heldig med grunnforholda, kan dette faktisk være nok til én brønn, sier Kjell Øyasæter, som tok imot pengegaven på vegne av Vanntanken tirsdag.

Hjelper titusener

Vanntanken er en veldedig organisasjon i Hemne, med «søsteravdelinger» i Skaun og Skatval, som samler inn penger til brønnboring i Afrika. Så langt er 15 brønner bygd i Mali, og anslagsvis har mellom 10 000 og 15 000 mennesker fått rent vann som følge av innsatsen. Både private og næringsliv har bidratt med til sammen ca 1,9 mill. kroner. Vanntanken har hatt Care som samarbeidspartner.

– På grunn av uroligheter i Mali, har vi nå innledet samarbeid med Plan Norge om lignende prosjekt i Sierra Leone. Det vil være mer behov enn noen gang for reint vann der nå etter ebola-epidemien, sier Øyasæter.

Imponerende

Tor Erik Wingan, som på vegne av HOB Verkstedsenter AS mottok prisen for Årets bedrift i Hemne sist fredag, er imponert over arbeidet Vanntanken gjør.

– Tenk å få til noe slikt her i Hemne. Det er en genial idé og et prosjekt som har stor tillit. Vi vet at pengene kommer fram dit de skal når vi gir til Vanntanken, sier Wingan.

Prisen har vært utdelt hvert år siden 1995. Den ble innstiftet av Nordea, men etter at banken la ned sin avdeling i Hemne, er det nå Sparebanken Hemne som står bak prisen.