En mann i begynnelsen av 30-åra bosatt i Orkdal var lørdag kveld på puben i Orkanger sentrum. På tur hjem ble han angrepet av to personer. Dette skal ha skjedd ved Orkdal Sparebank.

Etter overfallet greide mannen å ta seg fram til egen bopel, men ble innlagt på sykehus etter å ha kontaktet lege. Han ble operert for kraniebrudd og hadde i tillegg brudd i nesen og utslåtte tenner.

Melding om den alvorlige hendelsen nådde politiet først mandag, etter tips fra en person som ikke var involvert i hendelsen. Da startet etterforskninga.

– De to mistenkte i saken har meldt seg, og det blir avhør av dem de nærmeste dagene, sier Tor Kristian Haugan ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Duoen er henholdsvis 28 og 33 år gamle, og de er begge bosatt i Orkdal. Det er grunn til å tro at det er en relasjon mellom fornærmede og de mistenkte.

Den skadde mannen ble avhørt av politiet på onsdag. Han er også utskrevet av sykehuset, ifølge Haugan.

ST var i kontakt med Orkdal-lensmann Elisabeth Eriksen på tirsdag denne uka. På spørsmål om dette kan ende med tiltale for drapsforsøk, svarte hun følgende:

– Det er for tidlig å si nå. Videre avhør i saken, og eventuelt legeerklæringer og rapport fra sakkyndige, vil gi oss nærmere svar.

Hun fastslo også: – Det er utøvd grov vold, og vi ser svært alvorlig på saken.

Politiet er interessert i tips.