Det skal være 240 parkeringsplasser utendørs rundt Amfi Orkanger. I dag er kun 200 i bruk. Årsak: Arbeidsbrakkene mot Orkdalsveien gjør krav på 40 plasser alene.

– Arbeidsbrakkene skal vekk innen 1. mai neste år, sier senterleder Eva Johansen.

Utfordringa med brakkene, i tillegg til at de blokkerer p-plasser, er blant annet at kunder parkerer helt inntil dem. Det gjør at det ikke blir en naturlig «rundkjøring», men at kunder i stedet må rygge tilbake hvis parkeringsrekka nærmest Orkdalsveien er full.

– Har dere fått tilbakemeldinger om parkeringskaos?

– Vi fikk noen tilbakemeldinger om at handicap-plassene i første omgang var for trange. Det endret vi på med en gang, så nå er det i orden, svarer Johansen.

– Men hva med at de ordinære p-plassene er så trange? Folk bulker bilene sine?

– P-plassene her er slik de skal være. Men det er kanskje mindre sjanse for å skade bilene hvis de parkerer i p-huset, som har 420 plasser, sier senterlederen.

Uansett: Feilparkering er problematisk og til hinder for andre bilister. Disse bildene viser hvordan det er noen ganger.

Nye Amfi Orkanger åpnet 30. oktober. Og 26. mars neste år er det nyåpning: Da er 10-15 nye butikker på baksida av Amfi, i området som er oppbygd etter brannen, klar for åpning.

Til sammen blir det totalt cirka 55 butikker i kjøpesenteret.

Her vises passasjen som skal være åpen, markert med oransje spray på bakken.
Arbeidsbrakkene på p-plassen blokkerer 40 p-plasser.