– Det var et lite forberedt styre som trampet stort i klaveret med måten de avviklet stemmegivinga på. Fra å være innstilt som et klart andrevalg, er Orkdal helt utradert fra kartet, sier Frank Westberg, leder i Orkdal tråvklubb, etter søndagens ekstraordinære generalforsamling hvor Klæbu gikk av med seieren i valget om plassering av nytt regiontravanlegg.

To tredeler av de stemmeberettigede rangerte Orkdal som nummer én eller to, likevel ble ikke Orkdal med på resultatlista i det hele tatt. Resultatet ble Klæbu på førsteplass, Melhus på andre og tredje og Malvik på fjerde. Årsaken er opptellingsmetoden som ble brukt, som Orkdal tråvklubb mener er udemokratisk: Den med flest førsteplasser ble nummer en, den med første andreplasser ble nummer to, og så videre.

– Komisk

Mandag kveld ble det kjent for ST at styret har valgt å endre mening om resultatet.

– Vi har nå valgt å basere opptellinga på hvor mange førsteplasser hvert alternativ fikk, og har dermed Klæbu på førsteplass, mens Orkdal og Malvik er på delt andre. Av dem har Orkdal flest andreplasser, og havner derfor på andreplass, sier styremedlem Rolf Inge Furuhaug.

Til det sier Westberg:

– Forbundet kan ikke gjøre om et generalforsamlingsvedtak! Nå må de ikke tråkke mer i salaten og gjøre endra flere tabber! Dette går ikke, det blir mer og mer komisk.

Les mer om saken i tirsdagens papir- eller e-avis