HEMNE: Hemne videregående skole (HVS) tilbyr toppidrett ski som programfag fra høsten av. Det opplyser rektor Ole Ledahl i en pressemelding.

HVS har i åtte år hatt toppidrett fotball som programfag.

– Vi har over lengre tid jobbet med en utvidelse av skolens toppidrettstilbud, og fra høsten 2015 vil toppidrett også omfatte ski. Hovedområdene i faget toppidrett er treningsplanlegging, basistrening og ferdighetsutvikling, og innen toppidrett ski, vil elevene blant annet lære å lage individuelle treningsplaner som vil danne grunnlaget for egen prestasjonsutvikling, sier Ledahl.

Kan kombinere

Han kaller det en plussfaktor ved toppidrettstilbudet at elever som søker seg til yrkesfaglige utdanningsprogrammer, også får tilbud om toppidrett.

– Gjennom programfaget toppidrett ønsker vi å legge til rette for at ungdom får muligheter til å kombinere videregående opplæring med idrett på høyt prestasjonsnivå både lokalt, regionalt og nasjonalt, sier rektoren.

Berit og Ove

Skolen har godt kvalifiserte folk til å undervise i skitilbudet, men ønsker samarbeid med de lokale skiavdelingene om tilbudet.

– Berit og Ove Aunli, og andre ressurspersoner, vil bli knyttet til tilbudet. Vi har også innledet dialog med Norway Events for å se nærmere på et samarbeid med «Toppidrettsveka» og skolens tilbud innen toppidrett ski, sier Ledahl.

MER OM SAKEN I STs PAPIRUTGAVE OG EAVIS LØRDAG.