Siden jul har fotballtalentet Sandra Johansen trent én gang i uka med 3.divisjonslaget til Buvik. 16-åringen har selv tatt initiativ til dette, med håp om å kapre en plass i J17-troppen til Norge som kjemper for å komme til EM-sluttspillet i høst.

Og grepet for å bli bedre, er å trene med klubbens A-lag. Det vil si med spillere som Morten Aftreth, Pål Riaunet, Eskild Sivertsen og Simon Bjørseth.

16-åringen sier hun er villig til å gjøre alt for å bli best. Det vises blant annet i treningsdagboka: Tre ukentlige fotballøkter på skolen, tre-fire treninger i uka med G19-laget, én trening med A-laget, trening med J19-laget hvis tid, og i tillegg egentrening i form av kondisjon og styrke.

– Jeg mener dette foreløpig er godt nok for å utvikle meg. Jeg slipper da å reise til byen nesten hver dag for å trene med Trondheims-Ørn, sier hun.

Jon Kåre Prestmo, trener for Buviks A-lag, sier at trenerløsningen med jenta er forankret i spillerstallen.

– Spillerne har vært med og avgjort at hun får bli, sier han.

– Er hun god nok?

– Ja, under forutsetning av at landslagsspillere skal forskjellsbehandles. Det er også spennende at hun har tatt initiativ til dette selv, det har noe med den mentale innstillinga å gjøre.

Jenta, som går 1.året på elektro med fotball ved Melhus videregående skole, har spilt 12 landskamper på J15- og J16-nivå.

Les mer om dette i fredagens papiravis.