– Tettstedet og den gamle kommunen heter Lensvik, det er det som er brukt historisk. Det er ikke snakk om å endre skrivemåten bare fordi vegvesenet ønsker det, sier ordfører Oddvar Indergård.

Det er Kartverket som har bedt kommunen reise navnesak, i forbindelse med ny veiskilting ved omlegging av E39 vest for Orkanger. Kartverket påpeker at Lensvik er den godkjente skrivemåten i dag, men de foreslår å bruke Lensvika i framtida.

– Skaper uro

– Statens vegvesen og andre statlige etater kan med et pennestrøk pålegge kommuner å behandle slike saker. Det er altfor enkelt for dem å pålegge oss ting som skaper uro og uønskede diskusjoner. Det må det bli slutt på, mener Indergård.

Han har allerede registrert et engasjement i kommunen, og fått telefoner fra innbyggere som mener den tradisjonelle skrivemåten bør videreføres.

– Mener du også det?

– Ja, å holde på det historiske er det eneste fornuftige. Hva vi sier på dialekt kan ikke settes opp mot hensynet til det som er historisk betinget, sier Indergård.

– Uttales med «a»

Kartverket skriver: «Den vanlige uttalen av bygdenavnet er bestemt form (Lensvika), og i utgangspunktet er det derfor skrivemåten Lensvika som ser ut til å være mest i samsvar med intensjonen i stedsnavnloven».

Det er kommunen som skal vedta skrivemåten. De har nå gått ut med en kunngjøring av navnesaken, og gitt høringsfrist til 6. mars. Stedsnavntjenesten for Midt-Norge skal tilrå skrivemåte før kommunen gjør vedtak i Hovedutvalg næring og drift.

– Latterlig

Dagrun Tofte Landrø var aktiv forkjemper da navnet på poststedet ble endret fra Selbekken til Lensvik i 1981.

– Det sto kun skiltet «Selbekken» tidligere. Jeg jobbet i Posten den gangen, og opplevde at mange spekulerte på hvor Lensvik var. Det kom en trailer med møbler til sykehjemmet som kjørte forbi og satte seg fast i tunnelen lenger ute, sier Landrø.

Hun er imot forslaget om å gjøre om på skrivemåten.

– De må ha for lite å gjøre de som sitter og spekulerer på dette. Det er latterlig å forandre på noe som er bra. Hvis papirer, skilt og alt skal endres for å tilføye en «a», vil det ikke koste så rent lite.