Hvordan få Knyken-ånden til Skaun ILs nasjonalanlegg? Det er spørsmålet som stilles onsdag kveld i Ramsjøbu.

Bakgrunnen er som følger: Skaun idrettslag har mye aktivitet og anlegg på Ramsjøen Arena, blant annet skiløyper, skiskytterstadion, forsamlingshuset Ramsjøbu og etter hvert innendørs skytterbane (i kjelleren).

– Alt dette krever vedlikehold og ettersyn, samt det også hele tida foregår større og mindre «utviklingsprosjekter», sier John Fløttum, leder i skiavdelinga i Skaun IL.

Det aller meste av utbygginga og oppgraderinga av Ramsjøen Arena er gjort på dugnad. Fløttum poengterer at dugnadsånden fortsatt er god.

– Vi vil se på muligheten for å legge til rette for at folk som har tid og lyst til å gjøre en dugnadsjobb når det passer dem. Samtidig vil vi prøve å skape et treffsted hvor det sosiale og trivsel blir ivaretatt, sier han.

Håpet er å få til en miniversjon av Knyken-ånden. Daglig leder i Orkdal IL, Magne Fossbakk er invitert til folkemøtet onsdag kveld for å fortelle om dugnadsgjengen i Knyken.

– Vår drøm er at Ramsjøen Arena skal bli et naturlig møtested for folk som har litt tid til overs, og som vil bruke av den tida til meningsfylt arbeid og sosialt samvær, sier Fløttum.

– Alle uansett hvor de kommer fra er velkommen på møtet, og alle ideer mottas med takk, sier Fløttum.