Formannskapet i Skaun har nylig enstemmig vedtatt å gå videre med tre ulike alternativer for kommunereformen – i uprioritert rekkefølge:

Alternativ 1: Trondheimsalternativet

Skaun går sammen med Klæbu, Malvik, Melhus og Trondheim. Dette innebærer at randsonekommunene der mange pendler til Trondheim, slås sammen til en storbykommune på om lag 225 000 innbyggere.

Alternativ 2: Orkdalsalternativet

Skaun går sammen med Agdenes, Meldal, Orkdal og Snillfjord. Orkdal er regionsenter i orkdalsregionen, og dette alternativet innebærer at Skaun går inn som en del av en framtidig orkdalskommune. Kommunen vil få cirka 25 000 innbyggere.

Alternativ 3: Melhusalternativet

Skaun går sammen med Melhus og eventuelt Midtre Gauldal. Det er flere usikkerheter knyttet til dette alternativet da Melhus har gitt signaler om at de ønsker å bestå som egen kommune. Melhus er den eneste kommunen i Sør-Trøndelag, med unntak av Trondheim, som stor nok til å fylle kriteriet om antall innbyggere mellom 15 000 og 20 000 innbyggere. Midtre Gauldal har ikke konkludert på geografisk retningsalternativ, men dersom de blir med, vil kommunen få om lag 30 000 innbyggere.

Les mer i papiravisa eller e-avisa tirsdag