Politisk rådgiver for Helga Pedersen, Jon Reidar Øyan, viser nestlederen i Arbeiderpartiet hjembygda si fredag 23. januar. Øyan kaller det for en liten kommunalpolitisk miniturne til hans hjemtrakter. For Helga Pedersen er det første gang hun besøker Snillfjord.

Arbeidslunsj

Torsdag 22. januar er AP-delegasjonen på Frøya og Hitra. Fredag ankommer de Snillfjord hvor Helga Pedersen har arbeidslunsj sammen med ordfører, varaordfører, Kristelig folkeparti og Høyre samt tillitsvalgte i Snillfjord kommune.

Tema under lunsjen er kommunestruktur, kommuneøkonomi, fylkesvei 714 og utfordringene rundt vindkraft.

Besøker suksessbedrift

Etter lunsj kjører de strekningen fra Krokstadøra til Våvatnet før Helga Pedersen avslutter turen med et besøk hos Jankos mekaniske verksted som er et allsidig verksted innen dreiing, fresing, boring og sveising.

Bedriften som ble startet av to lokale gutter, er i dag en suksessbedrift under ledelse av Jan Rune Berdal. I løpet av 20 år har bedriften utdannet 11 lærlinger.

Møter gammel-ordføreren

Under besøket i Snillfjord møter Helga Pedersen Kåre Berdal, mangeårig ordfører i Snillfjord, som i fjor mottok Kongens fortjenstmedalje.

Ifølge Jon Reidar Øyan er det nettopp Kåre Berdal som har skylda for at han ble AP-mann i sin tid allerede som 18- åring. Og i dag er han altså politisk rådgiver for Helga Pedersen, nestlederen i Arbeiderpartiet.