Landbruksminister Sylvi Listhaugs (Frp) utspill om at regjeringen vil prøve ut dyrepoliti, høster positive reaksjoner fra flere hold. Live Kleveland, jurist i Dyrevernalliansen, hyller tiltaket, skriver Nationen på nett.

Kleveland forteller at Dyrevernalliansen lenge har forsøkt å overtale myndighetene til å etablere et dyrepoliti som spesialiserer seg på dyremishandlingssaker.

Listhaugs utspill kom på et seminar der politi og Mattilsynet diskuterte hvordan de kan samarbeide bedre om å avdekke dyrekriminalitet.

Frp har et landsmøtevedtak der partiet går inn for dyrepoliti, og Listhaug og justisministeren har samarbeidet for å få til en ordning.

Resultatet er at regjeringen oppretter en arbeidsgruppe som skal vurdere politiets rolle i saker som handler om kriminalitet mot dyr.

Arbeidsgruppa, som består av representanter fra Landbruksdepartementet, Justisdepartementet, Mattilsynet og Politidirektoratet, skal i tillegg organisere og gjennomføre et prøveprosjekt for dyrepoliti. Prosjektet skal gjennomføres i Sør-Trøndelag, skriver nationen.no.

Arbeidsgruppen skal allerede i april levere sin rapport om hvordan politiets arbeid med dyrekriminalitet og dyrepolitiet i Trondheim skal jobbe. Når det første dyrepolitiet kan være på gata, er foreløpig usikkert.