MELDAL: Kvinnen i 20-åra sto tiltalt for to tilfeller av promillekjøring i Sør-Trøndelag tingrett, men ble dømt for bare det ene. Årsaken var at retten, under dissens, ikke kunne føre bevis for at det faktisk var kvinnen som hadde kjørt bilen i det andre av de to tilfellene.

Mindretallet avgjorde

Ifølge tiltalen kjørte hun først i påvirket tilstand midt på natta en søndag i mai i fjor. Alkoholkonsentrasjonen var da 0,47 promille. 13 timer seinere banket igjen politiet på døra etter tips om en ny biltur. Kvinnen hadde da 1,58 i promille.

Det var de to meddommernes «stemmer» som ble utslagsgivende for at hun ble frifunnet for det siste tiltalepunktet. De mente det ikke kunne utelukkes at det var andre enn tiltalte som hadde kjørt bilen. Dommeren mente det ikke var såkalt fornuftig tvil om at tiltalte kjørte bilen.

Betinget dom

Kvinnen er nå dømt til 21 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. Hun er ilagt ei bot på 20 000 kroner – subsidiært 15 dagers fengsel, og hun er fradømt retten til å kjøre motorvogn for en periode på 20 måneder.