Ifølge lederen i nominasjonskomiteen i Skaun Sp, Johan Sommerschild, og flere andre kilder, har ordfører Jon P. Husby sagt nei til å ta gjenvalg som ordførerkandidat etter tre perioder og 12 år som kommunens fremste tillitsvalgte.

– Jeg har ingen kommentar til det. Det er nominasjonskomiteen som setter opp forslag til liste, og om jeg er på lista, vet jeg ikke. Det er nominasjonsmøtet som avgjør, sier Jon P. Husby.

– Er det slik at du føler du er nødt til å ta det på deg, dersom ingen andre vil?

– Nei, det har ikke noe med å være nødt å gjøre. Skal jeg være kandidat er det for at jeg har noe å bidra med, sier Husby.

– Vi har ikke gitt oss helt. Han er ganske bestemt, men han blir stående på lista, sier Johan Sommerschild. Han er usikker på om neiet fra Husby er helt definitivt dersom de ikke får noen annen ordførerkandidat.

Sommerschild sier det er vanskeligere å fylle Sp-lista i år enn det var for fire år siden. Bortsett fra Øystein Wiggen, har ingen av Sp-representantene, Ingrid Bundgård, Reidar Krogseth, Knud P. Aune og Astrid Gimseng, sagt ja. Nominasjonsmøtet er i februar.