SKAUN: En mann i 20-åra bosatt i Skaun kommune, er dømt til fengsel i 45 dager for vold. 30 dager av straffen gjøres betinget, med en prøvetid på to år.

Stort skadepotensial

Voldsepisoden mannen er dømt for, fant sted på en privatfest i Skaun i april 2013. Han skal da ha sparket fornærmede i saken i ansiktet mens vedkommende lå nede. Fornærmede var bevisstløs av det retten beskriver som «en relativt alvorlig legemsskade», og som følge av volden han ble utsatt for, ble han også sykemeldt for en lengre periode.

Retten peker på det store skadepotensialet i dommen.

Kritikk til politiet

Det påpekes i formildende retning at saken har ligget altfor lenge, noe politiet må tåle kritikk for. Allerede ti dager etter voldsepisoden erkjente tiltalte forholdet. Over et år seinere ble det tatt ut siktelse. Sommeren samme år ble saken forsøkt pådømt som tilståelsessak. Dette skjedde ikke, uten at dommen beskriver noe nærmere hvorfor. Først 21. januar i år, ca ett år og ni måneder etter voldsepisoden, ble saken pådømt.

«Det er altfor lang tid i en sak av denne karakter», går det fram av dommen.

Ba om unnskyldning

Dette har tiltalte fått rabatt for dette, og straffen på 45 dagers fengsel er halvparten av aktors påstand. Det er også tillatt vekt at tiltalte i ettertid har bedt om unnskyldning, han har oppsøkt fornærmede på sykehuset og tilbudt seg å hjelpe ham.

At volden ble begått mot en forsvarsløs person som i tillegg var beruset, anser retten som en særdeles skjerpende omstendighet.