Aktor Vegard Rødås gjenga tirsdag kriteriene PST ga som råd overfor Politidirektoratet når det gjelder stedet for mulla Krekar skulle tvangsflyttes.

Lang liste med kriterier

Ifølge Dagbladet, omfatter kriteriene blant annet:

* Det aktuelle stedet bør ligge utenfor de største byene og betydelig reiseavstand fra Oslo. Det vil gjøre Krekar vanskelig tilgjengelig for møter med personer fra ekstreme islamistiske miljøer. Det bør derfor også være avstand fra flyplasser med internasjonale ankomster.

* Stedet bør ikke være i nærheten av islamisten i osloområdet, bergensområdet eller.

* Det må ikke være i nærheten av personene han er dømt for å ha truet.

* Det må være i et politidistrikt med gode ressurser til å blant annet ivareta Krekars sikkerhet.

* Finnmark og Troms vil vanskeliggjøre besøk av familie og bære preg av overreaksjon, og anbefales ikke.

– Krekar vil kunne ha mulighet til å spre sin ideologi via nettet også fra Kyrksæterøra. Men sjansen for fysiske møter der er lavere. PST har registrert at han har hatt direkte møter med personer i miljøer som anses som en trussel, sa Rødås i retten tirsdag, ifølge Dagbladet.

Ny trusselvurdering

Avisa viser videre til at Rødås i dag bruker en helt fersk rapport fra Politiets sikkerhetstjeneste for å underbygge vedtaket om å tvangsplassere mulla Krekar på Kyrksæterøra og ilegge ham meldeplikt der. Deler av rapporten er gradert og vil trolig bli lagt fram bak lukkede dører.

Rødås, som er påtaleleder ved Politiets utlendingsseksjon, opplyste i retten at det dreier seg om en ny trusselvurdering av mulla Krekar, som ble utarbeidet 23. januar i år - altså for bare fire dager siden. Politiet fikk rapporten i går.