Trondheim Calling har etablert seg som en av de viktigste begivenheter både i midtnorsk og nasjonalt musikkliv. Her får nye artister vist seg fram for de «rette» personene i norsk musikkliv, og her kan publikum oppleve alt fra ukjente talenter til etablerte artister.

Fire lokale

Det arrangeres også en konferanse i løpet av de tre dagene Trondheim Calling pågår, og konferansen og festivalen trekker til seg musikkbransje fra hele landet samt en pen internasjonal delegasjon.

I år er det fire artister/band med lokal tilhørighet som er booket av Trondheim Calling.

Det starter i kveld (torsdag) med Eye of Horus.

I morgen skal både Arne Åsmund og The E i ilden, og det skal de også på lørdag. Lørdag spiller også plateaktuelle Monolithic på Brukbar/Blæst.

På trondheimcalling.no ligger full oversikt over hvem som spiller hvor under festivalen.

Gjennombrudd

At Trondheim Calling kan få stor betydning for ferske band og artister, er Eye of Horus et stjerneeksempel på. De ble «oppdaget» under Trondheim Calling i 2012, og samme sommer spilte orkdalingene på de store festivalene i Norge.

De ble også nominert til kulturmagasinet Natt & Dags livepris, og slik ble nominasjonen begrunnet:

«Årets mest overraskende konsert stod fem unge gutter fra Orkanger for. Med en ungdommelig fryktløshet Trondheims musikkmiljø virkelig har savnet de siste årene, klinte Eye Of Horus til med britiskinspirert metalcore foran en gjeng med grinete bytryner og bitre bredbent-rockere. Det kunne blitt en skikkelig stygg affære, men gutta i Eye Of Horus lot seg ikke pelle på nesen. Denne januarkvelden fant nemlig samtlige publikummere sin indre emokid på en konsert som i seg selv definerte hva Trondheim Calling skal være.»