En mann i 20-åra bosatt i STs nedslagsfelt, er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til fengsel i seks måneder for flere brudd på straffelovens paragrafer om seksuallovbrudd. 60 dager av dommen er betinget, med en prøvetid på to år.

Mannen har ved én eller flere anledninger hatt kontakt med jenter på 11 og 9 år. Han har fått den ene til å kle av seg foran webkamera. Mannen har selv også utvist seksuelt krenkende atferd. Overfor den andre jenta av mannen selv «kun» utvist seksuelt krenkende atferd. Det har ikke vært fysisk kontakt mellom mannen og noen av jentene.

Grove overgrep

Den neste tiltaleposten omhandler besittelse av 76 filmer som dokumenterer seksuelle overgrep mot barn, og over 22 000 tegnede bilder og 28 tegnefilmer som handler om det samme.

Dette er han også dømt for, men retten har kommet fram til at det ikke kan føres bevis for at de over 22 000 tegningene viser overgrep mot barn. Likevel dreier det seg om godt over 1000 bilder som viser overgrep.

To av filmene – et representativt utvalg – ble avspilt for retten. De viser grove overgrep mot små barn. Videomaterialet er til sammen på ca 14 timer.

– Trenger behandling

Mannen er to ganger tidligere dømt for seksuallovbrudd. I 2009 ble han dømt til åtte måneders fengsel for voldtektsforsøk, i 2012 ble han dømt til 30 dagers betinget fengsel for seksuelt krenkende atferd mot barn under 16 år. Dette er i dommen tillagt skjerpende vekt.

I formildende retning har retten lagt vekt på at mannen har avgitt en uforbeholden tilståelse. I noe formildende retning er det også at sakene er blitt noe gamle.

Mannen, som har minst én diagnose, har erkjent at han tiltrekkes av mindreårige. I dommen går det fram at han i forbindelse med soning av fengselsstraffen vil ha et åpenbart behov for tilrettelagt behandling.

Må ut med 20 000

I tillegg til fengselsstraff, er han dømt til å betale oppreisningserstatning på 20 000 kroner til den ene jenta. Han er dømt til å betale 3000 kroner i saksomkostninger, og han har fått inndratt en PC og to harddisker.