Onsdag 28. januar inviterte Seniordanserne i Skaun til seniorkulturdag i Skaun samfunnshus. Eivind Stende har sendt oss denne rapporten i tekst og bilder:

Det var meget god tilstrømming av «skauninger», og det var gjester både fra Hølonda og Ranheim.

Heimdal spelemannslag stod for mye av underholdningen. De spilte både ved starten og undervegs og til slutt, og det var flere som trådde dansefoten. Det var fengende god musikk til å bli i godt humør av. Heimdal spelemannslag hadde sving på instrumentene sine, sang gjorde de også.

Seniordanserne opptrådte i ny drakt og gjorde sine danser med flid. Noen danser er vanskeligere enn andre, men det virket som de behersket trinnene på en meget god måte. De inviterte også flere til å delta i ekstra numrene.

«Sjøla», blant anna kjent fra Skaun Artikailleri, kom og vant publikums gunst. «Sjøla» hadde kommentarer til politikken i Skaun og benkene på Orkanger, og ikke minst til Arne Fagerholt og danserne hans på Orkanger. En fornøyelig stund. Når det gjelder kommunereformen, og eventuelle kommunesammenslåinger var «Sjøla» relativt trygg på at viggjabyggen og børsværingan ville gå til Orkdal, mens buvikingan går til Melhus, og resten går til finn.no.

Seniordanserne hadde invitert til raus servering og det gikk unna, så maten smakte tydeligvis. Det var fjerde gangen at seniordanserne arrangerte seniorkulturdag, og det blir sikkert ikke den siste.