Trøndelag fotballkrets straffer Orkla Fotballklubb med 1000 kroner i bot for brudd på overgangsreglementet. Bakgrunnen var at en juniorspiller på Orkanger i fjor gikk over til Orkla.

Orkanger IF rapporterte til fotballkretsen at «Orkla FK har hatt spilleren på flere treninger uten at dette er avklart og godkjent med spillerens klubb Orkanger IF. I tillegg hevdes det at spilleren har deltatt på et møte med Orkla FK ifm. en eventuell overgang».

I dommen fra fotballkretsen refereres det til reglene for overganger. Blant annet står det: «Før det kan gjøres henvendelse til spiller i annen klubb med sikte på overgang/utlån, skal ny klubb på etterviselig måte sende skriftlig underretning til nåværende klubb. Nåværende klubb skal også informeres uten ugrunnet opphold dersom spilleren selv tar kontakt. Etter at nåværende klubb er underrettet, skal det gå rimelig tid før spilleren kontaktes».

Saken ble før jul er tatt opp direkte med Orkla FK, samt også tatt opp i fellesmøter med lokalt idrettsråd, klubbene og Trøndelag fotballkrets.

Orkla FK har ifølge fotballkretsen erkjent brudd på overgangsreglementet i denne saken, og beklager hendelsen.