Dermed er to av bandene til høstens Oktoberrock sluppet. Og det er ikke akkurat noen «moped» Oktoberrock-general Olav Berg nå trekker ut av hatten. Morten «Diesel» Dahls Tindrum var et stort og populært rockeband på slutten av 80- tallet og fram til starten på 90-tallet. Den store hiten «Drums of war» er langt på vei blitt udødelig, og bandet gjorde i tillegg til nasjonal suksess også stor suksess i land som Russland og Japan. Nå kommer de altså til Orkdal.

Headlinere

– Vi er veldig fornøyd med å ha fått Tindrum på plakaten. Både «The Wall» og Tindrum er solide headlinere hver for seg. Når vi nå får begge, både håper og tror vi at et stort publikum vil la seg begeistre. I tillegg vil vi etter hvert lansere fire-fem andre band, og blant dem band som i likhet med de to vi har sluppet har potensiale til å fylle lokalene på egen hånd. Jeg tror summen av det som vi tilbyr vil gjøre årets Oktoberrock til en stor og attraktiv konsertopplevelse, sier Olav Berg.

Kvinnelige vokalister

Tindrum startet opp med et utrolig sterkt lag i 1987, med Morten «Diesel» Dahl på trommer, Sid Ringsby på bass, Trond Øien på gitar og Tove Teigberget på vokal. Sistnevnte var en utrolig god vokalist, og Dahl må kunne sies å ha et godt øre for dyktige vokalister. Bandet la offisielt opp i 1992, men har hatt noen få opptredener siden. Da har de blant annet hatt vanvittig dyktige Ida Haukland med seg bak mikrofonen. Nå «tryller» Dahl opp nok en kvinnelig vokalist, som til og med kan ha potensiale til å løfte de gode gamle Tindrum-låtene til nye høyder.

– Jeg har «funnet» flere gode musikere opp gjennom årene, deriblant flere gode vokalister. Og nå har jeg funnet en ny stjerne i 26 år gamle Miriam Lebreche. Hun har et stort potensiale og ikke minst så har hun den rette innstillinga. Når sant skal sies så har en del «voksne» vokalister utfordringer med å gjenskape stemmen de serverte da de var i 20-åra. Miriam er i 20-åra og jeg kan i alle fall slå fast at hun ikke vil forringe Tindrum-låtene fra 80- og 90-tallet, snarere tvert imot. Hun har virkelig imponert meg på de øvingene vi har hatt, sier Dahl og legger til at han synes det er artig å trekke nye, unge og talentfulle vokalister opp av hatten.

Eliteserien

Dahl, som de siste årene har turnert med udødelige TNT, tror årets Oktoberrock vil bli veldig bra. Selv om han ikke avslører noen nerver foran stjernemøtet i Orklahallen, legger han ikke skjul på at det skjerper en musikers sanser å vite at han skal dele scenen sammen med andre store navn.

– «The Wall» har solgt ut Olavshallen to ganger. Det er det ikke mange som gjør. I tillegg vet jeg at det kommer flere andre store navn på plakaten, så dette blir et møte i eliteserien. Og her vil alle vise at de hører hjemme, slår Dahl fast.