Politiet fikk fredag morgen klokka 08.05 melding fra en mann som arbeider på Joplassen på Orkanger. Han observerte to løshunder der oppe. Begge bikkjene hadde ifølge mannen halsbånd. Han klarte imidlertid ikke å fange dem.

Klokka 12.50 kom det inn ny melding: Denne gangen fra ei dame i nærheten av Raudhåmmårn. Hun hadde sett to herreløse hunder der oppe, og hun antydet at det var «husky-lignende» hunder.

Politiet antok at det var snakk om de samme hundene. Dessverre hadde ingen hundeeiere fredag ettermiddag meldt dyrene sine savnet.

Først fredag kveld klokka 19 ringte det en mann bosatt på en gård på Viggja. Det var hans hunder som var observert.

– Vi fryktet at noen kanskje lå hjelpeløs i marka, i og med at ingen kontaktet oss, sier Tor Kristian Haugan ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Hundeeieren forklarte at hundene pleide å komme tilbake når de en sjelden gang var på rømmen.

Klokka 14 lørdag ettermiddag hadde en person klart å ta hånd om hundene ved Ulvåshytta på Orkanger. Eieren ble kontaktet, og mann og hunder ble lykkelig gjenforent.

– Et godt råd er å kontakte politiet når sånt skjer. Vi kan da sette hundeier i kontakt med folk som eventuelt har tatt vare på hundene. I tillegg kan vi utelukke at det er uhell eller sykdom som er årsaken til at hundene går løs, sier Haugan.