Christian Falch og filmproduksjonsselskapet Gammaglimt hadde egentlig forventa at deres nye film, «Gulosten», først skulle sendes på TV om et halvt år.

Men da programmet som egentlig skulle vises i kveld ikke ble klart i tide, ble de tilbudt visning i beste sendetid. På to ukers varsel.

– Vi føler det går fort i svingene. Det var ikke meninga at den skulle vises så fort på NRK1, men når «prime time» på en søndag kveld plutselig blir ledig, så sier vi selvfølgelig ja. Filmen sendes rett etter sporten, sier filmens produsent Christian Falch.

Nesten en million seere

Han forteller at NRK har gitt uttrykk for at de har store forventninger til filmens seertall.

– De har forventninger om opp mot 900 000 seere. Jeg får litt prestasjonsangst av at de har så stor tro på filmen. Det er viktig for oss at filmen innfrir NRKs forventninger.

Gammaglimt har de siste ukene planlagt og jobbet knallhardt med promoteringen av filmen. NRK har allerede begynt å sende trailere for å promotere visningen.

Morder og kongens venn

Filmen handler om gangsteren Johannes S. Andersen, som ble venn med kong Haakon VII under andre verdenskrig.

Han var en av Norges mest beryktede kriminelle på 1920- og 1930-tallet, men gjennom ekstraordinære historiske og personlige tilfeldigheter under andre verdenskrig at han endte som kong Haakon VIIs venn.

Dokumentarfilmen stiller spørsmålet: Hvordan kunne en notorisk kriminell som Gulosten ende opp med å bli beskyttet av konge og storting etter krigen? Og hvordan kunne han få en trevarefabrikk i gave av Norges konge, selv etter å ha begått et dobbeltdrap på uskyldige mennesker i fredstid?