HEMNE/OSLO: Det er fortsatt ikke satt noen dato for når Borgarting lagmannsrett vil behandle mulla Krekars anke om tvangsflytting til Hemne.

Politiet bestemte som kjent at han skulle tvangsflyttes til Hemne like før han slapp ut av Kongsvinger fengsel 25. januar. Krekar anket avgjørelsen inn for Oslo tingrett, som ga politiet medhold. Denne avgjørelsen ble så anket videre til Borgarting lagmannsrett.

Ingen vet noe

– Det er ikke skjedd noe siden i forrige uke, så vet fortsatt ikke når saken kommer til behandling, får ST opplyst fra Borgarting lagmannsrett.

– Er det derfor tvilsomt at noe skjer denne uka?

– Det kan vi ikke si noe om.

Pressevakta ved Oslo politidistrikt har heller ingen utfyllende informasjon.

– Saken går sin gang, men noen dato for ankebehandlingen er ikke bestemt, får ST opplyst mandag ettermiddag.

I varetekt

Mulla Krekar sitter for tida varetektsfengslet for uttalelser han kom med i et intervju med NRK i forrige uke. Oslo tingrett ga da politiet medhold i begjæringen om fire ukers varetekt for uttalelser som hevdes å være i strid med straffelovens paragraf 140 om oppfordring til drap. Dette til tross for at Krekars advokat Brynjar Meling har argumentert imot avgjørelsen ved å si at dette er noe Krekar har uttalt også tidligere.

«Oppfordring til drap eller trussel om drap er ikke straffri selv om tilsvarende trussel har vært fremsatt tidligere», heter det blant annet i kjennelsen fra tingretten.

I det uvisse

Dersom Krekar til slutt blir dømt for dette og må sone, er det usikkert hva som skjer i saken rundt tvangsflytting når han slipper ut. Det betyr at spørsmålet om når – og om – han kommer til Hemne per i dag er uvisst. Det framstår som temmelig sikkert at han ikke blir «hemnværing» de første ukene.