HEMNE: Harry Holm, som bor i Roøyveien på Kyrksæterøra, inviterer ST med på biltur for nok en gang å vise fram veiens elendige beskaffenhet. Han har flere år tidligere også måtte se seg nødt til å ty til media.

– Hvert eneste år kommer teleløysinga som en bombe på Hemne kommune. Veien skulle for flere år siden ha vært forsterket med grovere masse i bunnen, for å unngå at forholda blir så dårlige hver eneste vår, sier Holm.

Hør intervjuet i denne videoen, der Holm også påpeker liten uttelling for å ha betalt eiendomsskatt i 21 år.

Stort etterslep

Magne Jøran Belsvik, enhetsleder ved Tekniske Tjenester i Hemne kommune, svarer slik på kritikken.

– Roøyveien er en av flere kommunale grusveier som er i dårlig forfatning nå, og jeg skjønner frustrasjonen. Problemet er at våre vedlikeholdsbudsjett ikke tillater stort mer enn flikking. Vi har et stort etterslep på kommunale veier, og vi får derfor ikke gjort vesentlige, forebyggende tiltak, sier Belsvik.

Når forholda tillater det

Prioriteringene skjer blant annet etter trafikkmengde.

– Vi ser på trafikkmengde, og vi vurderer til enhver tid hvor egnet det er å legge på grus for at den ikke skal forsvinne i grunnen med en gang. Akkurat nå er det ikke den mest gunstige tida for grusing i Roøyveien, men vi skal gjøre det vi kan for å bedre standarden når forholda tillater det.

E-skatt i 21 år

– Harry Holm sier på vegne av beboerne i Roøyveien at de har fått svært dårlig uttelling for eiendomsskatten de har betalt i 21 år. Din kommentar til det?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.